A cazut bruma si e frigut afara, asa ca m-am gandit la o ciorba care sa te incalzeasca din interior. Uitandu-ma in frigider am adunat toate legumele si avand o bucata de carne de vacutza cu os , m-am apucat voiniceste de bucatarit.
Regret ca nu am facut pozele pe parcurs , dar nu am intentionat sa postez
Intr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori legumele.
Cind carnea s-a desfacut de pe os am scos-o afara si am taiat-o bucatele mici adaugand-o iarasi in oala cu legumele mai putin cartofii pe care i-am adaugat un pic mai tarziu. Dupa ce au fiert legumele am adaugat sucul de rosii si am mai dat un clocot.
Avand atatea legume ciorba a devenit destul de consistenta asa ca am renuntat de ai mai bate ou si am adaugat doar smanatana in bol cind am servit-o fierbinte cu paine facuta de casa si ardei iute.
Sflecla rosie cit si varza i-au dat o culoare de un rosu aprins..numai buna sa te imbie sa mananci cu ochii. Ptiticuta mea a cerut sa ii trimit a doua zi la scoala de pachetel -a manact-o toata si a zis ca a fost asa de yummy in her tummy.
va doresc pofta buna!
1
lasa-ti carnea sa fiarba la foc mic...pt a nu se tulbura si a putea fi spumuita
2
adauga-ti legumele care va plac sau care le aveti la indemana
3
daca va place mai acrisoara puteti adauga o lingurita zeama de lamaie sau otet.