Ciorba de perisoare cu legume

de nadina73 in Ciorbe, 26 Aug 2010 | 10409 vizualizari

 

Este una dintre ciorbele preferate ,insa cei mici stramba din nas cand vad legume,zarzavaturi...le plac mai mult perisoarele

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata
  • 4-5 linguri de orez
  • 1 oua
  • sare
  • piper
  • morcovi 2-3
  • telina 1 feliuta
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 500 ml bors de casa
  • pasta de tomate 200 g
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 3 linguri de ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu legume:

Se curata morcovul,telina, patrunjelul si ardeiul. Se taie julien sau, ma rog, cum va place (sincer, am un aparat cu care tai si merge mai usor)

Se calesc putin in ulei 3-4 minute dupa care se pun intr-o oala mai mare cu apa ,cu sare si ceapa intreaga iar cand incep sa fiarba se pun perisoarele facute mici.

Carnea tocata se amesteca bine cu sare,piper ,orez si oul crud, dupa care se formeaza perisoare mici in mana(eu le fac mai mici ,imi plac mai mult)si se pun in apa cu legumele,se lasa sa fiarba la foc potrivit cu capac.

Cand toate sant fierte se pune borsul si pasta de tomate. La final se pune patrunjel verde tocat

Se serveste simpla sau cu smantana

PS: poze nu am ,am avut probleme cu calc si am pierdut si niste retete asta e se mai intampla. Mi-a parut tare rau, dar sper sa nu se mai intample nimic , a fost o cadere pe retea si se pare ca au picat cam multe calculatoare. Am sa pun doar poza finala cu ce a mai ramas in frigider

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu zeama de varza