Ciorba de stiuca II

de mihaelar63 in Peste, 22 Mar 2021 | 3371 vizualizari

 

 Cand am peste proaspat mereu prepar din capete si cozi cate o ciorbita delicioasa. Noi ne-am obisnuit. Ciorba de peste bine gatita este foarte buna .

 

INGREDIENTE

  • Stiuca -3capete + 3 cozi , ficatii si laptiii
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri orez
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 linguri pasta ardei kapia cu telina - productie proprie
  • 1 tija de telina
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta de leustean
  • pielea de la un macrou afumat
  • 200 ml bulion de rosii productie proprie
  • o manuta de patrunjel tocat
  • sare
  • piper cu lamaie
  • Zeama de lamie -optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stiuca II:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Telina apio se feliaza.
  3. Morcovii si cartofii se taie cuburi.
  4. Pestele se spala bine si se tine in apa rece pana in momentul in care se introduce la fiert.
  5. Ceapa, usturoiul si morcovul se calesc in ulei.
  6. Adaugati pasta de ardei si telina apio. Amestecati.
  7. Se toarna deasupra 3 l apa.
  8. Sarati. Introduceti la fiert foaia de dafin si crenguta de leustean.
  9. Dupa 15 minute se adauga cartofii si orezul.
  10. Mai trec 10 minute si puteti introduce bucatile de peste, laptii si ficatii.
  11. Pentru gust eu am pus si pielea de la un macrou afumat.
  12. Nu mai fierbeti foarte mult pentru a nu se zdrobi pestele prea tare.
  13. La sfarsit turnati bulionul in oala si piparati cu piper aromatizat cu coaja de lamiie .
  14. Cu o paleta se scoate pestele din oala si se curata de oase. Carnea de stiuca se reintroduce in zeama .
  15. Gustati si sarati sau piparati daca este nevoie.
  16. Serviti ciorba cu multa verdeata tocata.
  17.   Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Dupa preferinata puteti folosi mai mult usturoi.

2

Daca va place ciorba mai acra, se acreste cu lamaie sau otet aromatizat cu leustean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stiuca II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala