Nu stiu daca voi folositi la prepararea mancarurilor stir.
Noua ne place mult,ca atare am preparat o ciorba de post, tare gustoasa.
Curatam frunzele de stir de pe codite,apoi le spalam in mai multe ape.
Le maruntim (prin taiere),apoi le calim in doua linguri de ulei. Adaugam putina sare si piper. Calim pana scade apa lasata de stir.
Intr-o oala calim ceapa,usturoiul si ardeiul tocate marunt. Apoi adaugam rosiile si foaia de dafin. Punem stirul calit,completam cu 3l de apa.Dupa ce a dat ciorba in fiert,adaugam orezul spalat si lasam sa fiarba acoperit,la foc mic 30 de minute.
La final mai condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam busuioc si rozmarin uscat.
Lasam acoperita oala cu ciorbica cel putin 5-10 minute inainte de servire, sa se intrepatrunda aromele.
Pofta buna!
1
asta e varianta de post. Se poate insa prepara si cu afumatura si servita cu smantana pentru cine doreste.