Spalam salata si o taiem bucati.
In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei.
Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim pana devine translucida.
Adaugam salata si mai calim putin pana se inmoaie apoi adaugam apa, cat sa acopere bine salata. Lasam la fiert.
Separat batem bine cele 3 oua cu sare si le punem apoi intr-o tigaie in care am incins putin ulei. Prajim o omleta pe care o scoatem apoi pe o farfurie si o taiem bucatele.
Amestecam galbenusul cu smantana si laptele iar cand salata este fiarta adaugam cate un polonic de ciorba in amestecul de smantana cu ou, pana ajunge la temperatura ciorbei din oala.
Adaugam in ciorba omleta si usturoiul pisat si potrivim de sare.
Tragem oala de pe foc si adaugam oul cu smantana, in fir subtire, amestecand continuu.
Mai punem pe foc sa dea un clocot iar apoi stingem focul.
Se serveste calda, acrita cu zeama de lamaie sau otet.