Ciorba de cartofi cu sunca afumata

de Sidy in Ciorbe, 12 Apr 2012 | 7550 vizualizari

 

Am mai facut ciorba de cartofi acum ceva vreme, in varianta lacto-vegetariana.
Dar acum , bineinteles ca n-am reusit sa ma abtin si sa nu pun si putina afumatura .
E mult mai buna asa...si cu putin leustean proaspat deasupra...

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 200 g sunca afumata
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • leustean verde
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sunca afumata:

Se curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa ce a fiert se arunca).

Rosia se taie feliute, la fel ca sunca afumata.

Sunca se pune la fiert intr-o oala.

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.

In cratita punem apoi ceapa, pasta de gogosari, cartofii cu sare si piper,la fiert.

cand sunt toate fierte adaugam frunzele de leustean verde si lasam sa dea un clocot.

Ciorba se acreste cu zeama de pe ardeii iuti si se adauga smantana dupa ce s-a stins focul, presarand deasupra patrunjel verde si leustean tocat.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Alinutza80 1

12.04.2012, 16:02

tare buna cu afumatura

adry88 1

12.04.2012, 16:58

ti-a mai ramas k vreau si eu la cat de buna tia iesit

iry-gabriela 1

12.04.2012, 20:50

trebuie sa fie buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]