Am mai facut ciorba de cartofi acum ceva vreme, in varianta lacto-vegetariana.
Dar acum , bineinteles ca n-am reusit sa ma abtin si sa nu pun si putina afumatura .
E mult mai buna asa...si cu putin leustean proaspat deasupra...
Se curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa ce a fiert se arunca).
Rosia se taie feliute, la fel ca sunca afumata.
Sunca se pune la fiert intr-o oala.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
In cratita punem apoi ceapa, pasta de gogosari, cartofii cu sare si piper,la fiert.
cand sunt toate fierte adaugam frunzele de leustean verde si lasam sa dea un clocot.
Ciorba se acreste cu zeama de pe ardeii iuti si se adauga smantana dupa ce s-a stins focul, presarand deasupra patrunjel verde si leustean tocat.
Pofta mare !