Ciorba de cartofi cu sunca afumata

de Sidy in Ciorbe, 12 Apr 2012 | 6753 vizualizari

 

Am mai facut ciorba de cartofi acum ceva vreme, in varianta lacto-vegetariana.
Dar acum , bineinteles ca n-am reusit sa ma abtin si sa nu pun si putina afumatura .
E mult mai buna asa...si cu putin leustean proaspat deasupra...

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 200 g sunca afumata
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • leustean verde
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sunca afumata:

Se curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa ce a fiert se arunca).

Rosia se taie feliute, la fel ca sunca afumata.

Sunca se pune la fiert intr-o oala.

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.

In cratita punem apoi ceapa, pasta de gogosari, cartofii cu sare si piper,la fiert.

cand sunt toate fierte adaugam frunzele de leustean verde si lasam sa dea un clocot.

Ciorba se acreste cu zeama de pe ardeii iuti si se adauga smantana dupa ce s-a stins focul, presarand deasupra patrunjel verde si leustean tocat.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu zeama de varza