am mai facut ciorba de pui a la grec cu ceva timp in urma dar nu a avut asa succes ca si aceasta....poate pentru ca a avut gust de megapixelli de la aparatul de fotografiat pe care l-am scapat in ciorba :)))
Spalam pieptul de pu, il taiem bucati mici si il punem la fiert in apa cu sare si putina vegeta de pui,vreo 15minute.
Intre timp curatam ceapa,morcovii si ardeii si le taiem marunt,apoi le punem la calit in putin ulei,cateva minute.
Curatam cartofii si ii taiem cubulete.
Aruncam apa de la carne,trecem carnea printr-un jet de apa calduta si o punem peste legume,apoi completam cu apa,nu foarte multa.
Cand incepe ciorba sa fiarba,adaugam orezul si cartofii,condimentam cu vegeta de pui si sare si lasam sa fiarba pana carnea si legumele s-au inmuiat.
Separat,batem galbenusurile cu smantana,adaugam vreo 3polonice de ciorba,amestecam usor,apoi adaugam smantana in ciorba,incet,sa nu se taieAdaugam bors dupa gust,mai condimentam daca trebuie.Mai lasam sa dea 2-3clocote,la foc foarte mic.Oprim si presaram patrunjel desupra.