Ciorba de primavara cu zarzavat

de Ancutsa in Ciorbe, 17 Feb 2020 | 1953 vizualizari

 

O ciorbă minunată de primăvară, cu praz, cartofi și alte legume, acrită cu zeamă de varză și dreasă cu ou.

 

INGREDIENTE

  • 4 fire de praz;
  • 1 ceapă galbenă;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 1 lingură orez;
  • 2 cartofi;
  • 300 g roșii pasate;
  • Sare, după gust;
  • 2,5 l apă;
  • 500 ml zeamă de varză;
  • 1 ou;
  • 40 ml ulei,
  • mărar și pătrunjel proaspete, după gust;
  • Leuștean uscat, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de primavara cu zarzavat:

 

Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe.

Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.

Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile pasate, se acrește cu zeama de varză, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin. Într-un castron, se bate un ou bine și se subțiază cu ciorbă, apoi se adaugă în ciorbă.

Se ia focul și se presară verdețuri, după gust.

 

Timp pregătire: 15 min

Timp gătire: 45 min

Porții: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:   https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/ciorba-de-primavara-cu-zarzavat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de primavara cu zarzavat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca