Ciorba de praz cu afumaturi

de Ksenya in Ciorbe, 16 Feb 2022 | 5504 vizualizari

 

O reteta romaneasca ce merita inclusa in meniu.
Sanatoasa, satioasa si cu putine calorii.
 

 

INGREDIENTE

  • o bucata os afumat,eu am avut griban
  • 2-3 linguri zarzavat pentru ciorba
  • o felie telina tocata
  • 1 morcov tocat
  • un pastarnac tocat
  • 3 linguri ardei gras tocat (congelat sau borcan)
  • 600 grame praz taiat bucati mai mari
  • 2 linguri orez
  • 500 ml zeama de varza fiarta separat.
  • un pic piper
  • verdeata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz cu afumaturi:

Carnea o punem la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, schimbam apa si o punem din nou la fiert.

Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul, mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul pastarnacul,telina, ardeiul gras si lingurile de zarzavat.

Mai fierbem 10 minute, la sfarsit adaugam prazul si orezul, lasam sa fiarba 8 minute, adaugam zeama de varza sau borsul, lasam 2 minute, potrivim de sare si piper dupa gust.

 Se serveste cu verdeata si dupa gust ardei iute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

preparati ciorba la foc mic.

2

folositi dupa posibilitati praz romanesc,e mai fraged si mai gustos.

3

daca doriti puteti servi si cu un pic de smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu afumaturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din ciuperci