Ciorba de fasole

de Maria68 in Ciorbe, 12 Iun 2012 | 4132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • ciolan de porc afumat, costita sau scarita
  • 1 morcov
  • 1 ceapa(galbena, cea rosie este foarte buna cand se serveste ciorbita)
  • 1 radacina pastarnac
  • sare, piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • pasta de rosii
  • smantana
  • leustean verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare, sau se poate pune la inmuiat  in apa rece de seara pana a doua zi ( in cazul in care fasolea este din anul anterior, pentru a se fierbe boabele uniform) . Din momentul in care a inceput sa clocoteasca se lasa sa fiarba 10-15 minute; apoi se scurge apa, si se inlocuieste cu alta apa ,dar sa fie fierbinte( punem din timp inca o oala cu apa la fiert).

Cand fasolea este fiarta de jumatate, se pune ciolanul sau costita, care inainte de a fi pusa in oala se spala bine si se taie in bucati( eu am folosit ciolan fara os). Adaugam ceapa intreaga, pe care o scoatem dupa ce a fiert, radacina de pastarnac si potrivim ciorba la gust cu sare si putin piper.

Catre finalul fierberii adaugam morcovul taiat felii sau taiat in sferturi(cum doriti) ,frunzele de leustean,  pasta de rosii si uleiul. Intr-un vas mic punem uleiul si cand se incalzeste(nu foarte tare) adaugam pasta de rosii, amestecam , dupa care turnam un pic de zeama pentru a se dizolva compozitia si o turnam  in oala. 

La  noi in zona se foloseste foarte des rantasul, insa noi nu suntem adeptii  rantasului. Cine doreste chiar poate folosi rantasul la aceasta ciorba, eu am adaugat doar un pic de smantana simpla( chiar la urma). Smantana am amestecat-o  intr-un vas cu o lingura de lemn, dupa care,  cu polonicul am turnat cate un pic din zeama fierbinte si am amestecat, am repetat operatia de 3-4 ori pana s-a subtiat smantana si am turnat-o in  ciorba. Am lasat 2-3 clocote, dupa care am luat oala de pe foc.

Se serveste cu ceapa (rosie, e mai buna) taiata solzisori sau ceapa verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

cocolina 1

13.06.2012, 10:24

foarte buna imi place mult si cu ceapa verde merge super

Maria68 1

13.06.2012, 14:14

Mersi mult

mirela0911 1

13.06.2012, 22:11

Buna cu ceapa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu afumatura