Ciorba de pipote a la grec

de Julie in Supe/Ciorbe, 13 Iul 2010 | 18825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o radacina mica de patrunjel
  •  telina
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • patrunjel verde
  • sare,piper alb
  • 500 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pipote a la grec:

Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa  sa  fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, pastarnacul si telina - toate  tocate cuburi mici.

Separat, fierbem borsul si il spumam. Il adaugam in oala atunci cand carnea si legumele sunt fierte. Adaugam dupa gust:  sare si piper.

Intr-un bol amestecam smantana cu usturoiul pisat si galbenusurile. Peste ele punem un polonic cu ciorba fierbinte si apoi punem amestecul in oala. Mai lasam sa dea un clocot doua si oprim focul. Adaugam la sfarsit si patrunjelul tocat marunt.

Servim ciorbica fierbinte,cu smantana si usturoi alaturi. Astfel pregatita, ciorba de pipote a la grec,  va avea un gust apropiat de ciorba de burta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pipote a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Julie 1

18.07.2010, 19:45

Merci,Nadina!

Cris2711 1

12.03.2011, 11:16

liia 1

21.10.2011, 18:51

grecii nu au bors
ciorba a la grec se face cu galbenus de ou si lamaie
in loc de bors freci galbenusurile cu zeama de la o lamaie(depinde cat de acra o vrei) si dupa ce ai luat oala de pe foc pui amestecul ou lamaie. incearca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan