Ciorba de perisoare de peste

de Sim0na in Ciorbe, 8 Feb 2012 | 3920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov potrivit
  • 1 pastarnac potrivit
  • ½ ardei capia rosu
  • 2 linguri orez
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • bors
  • delikat
  • patrunjel
  • leustean
  • Ptr perisoare:
  • 300 g carne somn
  • 100 g carne pangasius
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri orez
  • 2 fire patrunjel
  • delikat
  • piper
  • 2 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare de peste:

Am tocat legumele marunt. Am pus ceapa la calit in putin ulei, cand si-a schimbat culoarea am adaugat morcovul si pastarnacul tocat marund si rondele. Am lasat 2 minute, apoi am adaugat ardeiul tocat si el. Le-am lasat pe toate sa se caleasca cateva minute, apoi am stins cu apa calda.

Cat legumele fierbeau la foc mic, am pregatit perisoarele.

Carnea am ales-o bine de oase, apoi am macinat-o cu un blender de mana (era cam mare deranjul ptr robot, si mai ales ca blederul de mana si-a facut foarte bine treaba). In carnea macinata am adaugat ceapa tocata marunt-marunt, cele 2 linguri de orez fiert pe jumatate, 1 lingurita de delikat, un praf de piper si patrunjelul tocat marunt. Am amestecat bine, am adaugat cativa stropi de apa si am format perisoarele.

Cand legumele erau aproape fierte am pus si cele 2 linguri de orez nefiert, iar la cateva minute am adaugat perioarele.

Dupa cum ati vazut, eu nu pun ou in perisoare, ci am invatat de la matusa mea o alta metoda:

Am batut cele 2 oua cu un pic de sare si am adaugat 2-3 linguri de apa. Cu o paleta am pus perisoare in castronul cu ouale batute (numarul de perisoare trebuie sa nu fie foarte mare), am vanturat un pic ca oul sa „ude” toate perisoarele pe toate partile, apoi cu spumiera le scot din castron si le las un pic sa se scurga, apoi le adaug in zeama de ciorba. Si se repeta figura pana terminam perisoarele.

Cand perisoarele incep sa se ridice deasupra am pus rosiile tocate marunt si pasta de tomate si am lasat sa fiarba 10 minute. Am adaugat borsul si delikatul si am mai lasat putin sa fiarba. Cand toate au fost gata, am stins focul si am adaugat patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lau 1

09.02.2012, 11:10

buna

MIUTA 1

10.02.2012, 11:18

Si eu vreau,imi place

Sim0na 1

13.02.2012, 21:34

ptr toate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare de curcan