Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean

de laura_n in Ciorbe, 17 Iul 2012 | 5691 vizualizari

 

Cand facem o ciorba buna cu de toate,miroase in bucatarie numai a verdeturi si a papa buna. Eu am incercat o ciorbita de perisoare cu telina verde si mult leustean. Pacat ca nu pot imortaliza si mirosul :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata pui (sau vita)
  • 1 morcov
  • 1 telina verde cu tot cu frunze
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei rosu gras
  • 4 rosii copate zemoase
  • o mana orez
  • 1 ou
  • sare
  • 600 ml bors (eu prefer mai acrisoara)
  • 2 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean:

Se curata si se spala bine legumele. Radacinile de patrunjel, morcov,pastarnac si telina se rad pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Din acest mix de legume, pastram o portie mica si pt perisoare.

Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga legumele maruntite si se acopera cu un capac.

Carea tocata se condimenteaza cu sare, se adauga restul de legume pastrat, orezul spalat si oul batut. La sfarsit se adauga si pesmetul si se formeaza bilute mici care se pun si ele la fiert.

Dupa ce da in primul clocot, se toaca niste fire de telina verde si leustean si se adauga in ciorba. Se mai gusta si se mai potriveste de sare. Dupa ce perisoarele s-au fiert, se aduga borsul si se lasa sa mai dea o data in clocot.

Rosiile se spala si se dau pe razatoare, sosul obtinut punandu-se si el in ciorba.

Dupa ce a fiert, se ia de pe foc. Se mai toaca niste fire de telina verde si leustean si se adauga in ciorba. 

Este o mancarica buna si pentru pitici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu telina verde si leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

18.07.2012, 08:11

va multumesc mult !

Sim0na 1

18.07.2012, 20:44

Si noua ne place mult ciorba de perisoare... iar cele din carne de vita sunt dementiale!
Pe caldura asta nu-mi vine sa intru in bucatarie, asa ca ma servesc de la tine

laura_n 1

18.07.2012, 22:02

cu mare drag, Simo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare