Ciorba de perisoare cu taitei de casa

de madi_marin in Ciorbe, 17 Ian 2010 | 11190 vizualizari

 

Noua ne place mult ciorba de perisoare...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • 2 linguri cu pasta de tomate
  • 1,5 l zeama de varza ( sau bors)
  • marar
  • cuburi concentrate
  • piper
  • leustean
  • ulei
Pentru paste:
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu taitei de casa:

Se curata legumele si se spala. Ceapa si pastarnacul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.Cartoful se taie cubulete care se pun intr-un castron cu apa rece ca sa nu oxideze. Legumele tocate se pun la calit intr+un pic de ulei, apoi se pune cam 1 l de apa peste ele si se lasa sa fiarba. Intre timp se condimenteaza carnea  cu sare, piper si marar si se formeaza perisoare de marime potrivita care se pun la fiert peste legumele din oala.

Acum se prepara aluatul pentru paste : Se pune faina pe masa,in mijloc se face o gropita si se pune oul. Se framanta un aluat care se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire, apoi se taie fasii care se lasa sa se usuce pe un fund de lemn presarat cu faina.

Cand carnea e aproape gata se pun cubulete de cartofi si pastele scuturate bine de faina, se mai pune apa si se lasa pana s-au fiert  complet. Se pune acum zeama de varza sau borsul si pasta de tomate, apoi se drege gustul cu cuburi concentrate si piper. Cand stingem focul adaugam leusteanul.

TIPS-URI

1

Zeama de varza sau borsul e bine sa le adaugam fierbinti in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madi_marin 1

20.02.2010, 21:01

nana, ma bucur ca iti place....sa incerci sa o pregatesti, taiteii de casa mie imi plac foarte mult....

nadina73 1

20.08.2010, 00:24

5 furcu si chiar am sa o fac zilele asteasuper

madi_marin 1

20.08.2010, 08:48

nadina...multumesc pentru furculite....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta