Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 20 Iul 2010 | 6275 vizualizari

 

Daca tot am fost la capitolul cu ciuperci ,am testat si o ciorba cu ciuperci............................super buna

 

INGREDIENTE

  • 350 g ciuperci champinion
  • 350 g carne tocata de porc
  • 2 morcovi mari
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze de telina si patrunjel
  • sare
  • piper
  • 5 oua
  • 300 smantana
  • 4 linguri de orez
  • 1 litru bors de casa
  • 1 ceapa
  • 1-2 linguri faina-optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors:

Se curata  morcovul,telina,radacina de patrunjel si ceapa

se taie toate bucatele nu foarte mici in afara de ceapa care ramane intreaga si se pun la foc intr-o oala cu apa si sare sa fiarba apoi se pun frunzele de telina si patrunjel (le puteti lega putin cu ata si le scoateti  la final afara)

Carnea tocata se amesteca cu ciupercile tocate cu 2 oua ,sare ,piper si daca e nevoie putina faina asta numai in cazul in care e prea moale compozitia,eu am pus 1 lingura de faina,apoi se fac perisoare mici care se pun in ciorba peste zarzavaturi sa fiarba la foc potrivit

dupa 10 minute se poate pune si orezul ,iar dupa ce toate sant fierte se pune borsul.

Se potriveste de sare daca mai e nevoie se mai da 2 clocote si se stinge focul

Separat se bat 3 oua se amesteca cu smantana si apoi se pune peste ciorba dar numai dupa ce sa astamparat putin ciorba sa nu fie foarte fierbinte altfel se strange oul.

Se serveste cu patrunjel verde(nu am pus ca nu am mai avut dar nici piticilor nu le place )si cu ardei piscos

pofta buna

PS:am avut si o reclamatie "mami ai facut cam mari perisoarele astea,data trecuta erau mult mai mici"e foarte adevarat ca le-am facut putin cam mari de obicei le fac foarte mici

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]