Ciorba de perisoare cu cartofi

de Rocsi in Ciorbe, 1 Mar 2015 | 4912 vizualizari

 

Nu m-am gandit niciodata sa fac ciorba pe perisoare cu cartofi, insa am vazut la bucataras Mihaelar, mi-a placut cum arata si am zis sa pun in practica. Nu ma asteptam sa fie atat de buna si sa ne placa atat de mult. O recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 rosii potrivite decojite
  • 1 morcov
  • 1 ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 2 cartofi potriviti
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
  • 4 linguri smantana
  • Pentru perisoare:
  • 400 gr carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 crengute marar verde
  • 3 crengute patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu cartofi:

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus. Curatam cartofii, ii taiem cuburi potrivite, rosiile le tocam. Dupa ce au fiert cam 10 minute legumele, adaugam cartofii si rosiile. Dam gust cu sare, piper.

Perisoarele: Ceapa o curatam si o maruntim bine. Verdeata o tocam. Intr-un bol amestecam carnea tocata, oul, ceapa, verdeata, sare si piper dupa gust. Ne udam mainile, luam din compozitia de carne si formam perisoarele in palme. Dupa ce au fiert si cartofii circa 15 minute, dam focul la mic, punem perisoarele, apoi dam focul potrivit.

Le gustam sa vedem cand sunt fierte perisoarele, pentru a adauga bors, dupa gust. Lasam sa dea cateva clocote, punem smantana si mai lasam 1 minut pe foc.

Cand este gata, luam ciorba de pe foc, presaram putin patrunjel verde tocat.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei dreasa cu ou