Preferata noastra :)
Tocam ceapa julienne, morcovul il dam pe razataoare mare, iar ardeiul il tocam cubulete. Le calim impreuna doar pana se patrund putin, 7-8 minute, dupa care adaugam 1-2 cani de apa si lasam la fiert.
Pregatim intre timp perisoarele: punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si lasam la foc mic sa fiarba.
Jumatate din orez il amestecam cu carnea tocata, cu ou si cu patrunjel verde tocat marunt. Formam perisoare pe care le punem usor in ciorba. Restul de orez prefiert il adaugam si pe el in ciorba. Lasam la fiert 25-30 de minute.
La final adaugam leusteanul, sare si sare de lamaie dupa gust. Dupa ce-i stingem focul ciorbei, o dam deoparte. Punem smantana intr-un bol incapator si o diluam cu 2 polonice de ciorba fierbinte. Apoi turnam smantana in ciorba in fir subtire si amestecam in acelasi timp sa nu se " branzeasca".