Ciorba de perisoare

de Aletta in Ciorbe, 14 Sep 2015 | 5759 vizualizari

 

De mult tot imi propun sa fac ciorba de perisoare,dar dintr-un motiv sau altul,am evitat,nefiind foarte priceputa la ciorbe, dar desi am facut pentru prima data,mi-a iesit foarte buna. O fii norocul incepatorului? :))

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi medii
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 50 g orez
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de leustean
  • ulei de floarea soarelui
  • 100 ml pasta de tomate.
  • sare
  • vegeta.

Pentru perisoare:

  • 400 g carne tocata de vita si porc
  • 50 g orez
  • un ou
  • condimente pentru sarmale(Fucks)
  • o ceapa mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se toaca ceapa,ardeiul si morcovul marunt.

Se pune la calit in putin ulei si se lasa cam 10 minute.

Se toarna apa cat cuprinde oala(depinde de oala cantitatea de apa).

Se condimenteaza cu sare si un pic de vegeta.

Se lasa la fiert cca 30 de minute.Intre timp se pregatesc perisoarele:

Carnea tocata de amesteca cu toate ingredientele pentru perisoare si se modeleaza bilute mici.

Se adauga cartofii taiati cubulete si orezul.

Se mai lasa 10 minute la fiert si apoi se pot adauga si perisoarele si patrunjel tocat cat mai marunt.


Se adauga pasta de tomate si se lasa sa mai dea un clocot.

Se opreste si se adauga firele de leustean.

Se serveste calda.

 

 

 

TIPS-URI

1

Perisoarele s-au fiert cand se ridica la suprafata.

2

Recomand sa adaugati smantana in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci cu carne de pui