Ciorba de perisoare

de Tuxedo in Ciorbe, 5 Iul 2013 | 17806 vizualizari

 

Ciorba de perisoare este nemaipomenita, atata vara cat si iarna, noua ne place in mod deosebit si cel mai mult acrita cu zeama de varza. De obicei imi opresc niste zeama de varza in frigider ca sa am mai mult timp :-)

 

INGREDIENTE

  • pentru o oala de 4 l de apa
  • 1 pastarnac
  • un sfert telina radacina (sau 4 tije telina pentru petiol
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei gras
  • o ceapa
  • 4 linguri orez
  • 1 litru bors
  • ulei
  • patrunjel si leustean
  • 800 gr carne de porc tocata (sau manzat)
  • sare
  • 2 oua
  • 2 linguri pasta de tomate sau rosii proaspete (2-3)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Spalam si curatam legumele cu apa rece.

Punem apa in oala cam jumatate, adaugam pastarnacul intreg si telina (cea pentru petiol o feliem), radem morcovul sau il taiem rondele, tocam ceapa marunt si ardeiul gras feliute subtiri si lasam sa fiarba la foc mic pana cand legumele se vor inmuia si isi vor schimba culoarea.

Adaugam sare si gustam, daca mai este nevoie de sare, mai adaugam ulterior.

Intr-un bol punem carnea tocata, o amestecam cu un praf de sare, piper, 2 linguri de orez, 2 oua batute si o lingura pasta de tomate, un pic de marar tocat si formam bile de carne pe care le punem in lichidul din oala.

Cand sunt gata fierte, se vor ridica deasupra.

In ciorbita mai adaugam 2 linguri de orez pe care il lasam sa fiarba, apoi punem o lingura mare de bulion si borsul care l-am incalzit inainte. Deasupra punem cateva linguri de ulei si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Se ia oala de pe foc si adaugam verdeata tocata marunt.

O dregem cu smantana si o servim cu pofta!

TIPS-URI

1

Se poate folosi in loc de bors, zeama de varza, iar in loc de bulion, rosii bine coapte si pasate.

2

Se pot cali legumele la inceput in putin ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (26)

cristi_reby 1

04.02.2014, 22:02

Ancutsa 1

08.08.2016, 21:37

Arata tare bine!

dantes 1

19.03.2021, 08:38

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie