Ciorba de perisoare

de dakris in Ciorbe, 22 Feb 2012 | 5128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g pulpa de porc (sau carne tocata)
  • 1 ou
  • 1 cescuta orez
  • 1 ardei mare
  • 1 morcov
  • 1/2 telina medie
  • 1 radacina patrunjel
  • bulion/suc de rosii
  • bors
  • sare, piper
  • marar
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Orezul l-am fiert cateva minute si l-am trecut sub un jet de apa rece sa se raceasca. O parte l-am pus in perisoare si restul in ciorba odata cu perisoarele.

Intr-un bol, peste carnea tocata la robotul de bucatarie (eu nu folosesc carne tocata ca e prea grasa) am adaugat oul, 1/2 ceapa, sare, piper, putin marar si 3 linguri de orez.  Am amestecat toate ingredientele bine si am format in podul palmelor perisoarele udand mainile cu apa rece (pentru a nu se lipi carnea de maini).

Intr-o oala cu cca 3-4 l apa am pus la fiert ceapa si radacinoasele tocate cubulete si, peste cateva minute ardeiul. Cand acestea erau pe jumatate fierte am scufundat perisoarele si restul de orez. Dupa ce s-au fiert toate am adaugat bulionul facut in casa si apoi borsul. Am sarat-o pe gustul eu si am varsat un pic de ulei. La final am adaugat un pic de marar si leustean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dakris 1

23.02.2012, 19:24

multumesc de aprecieri!

Dya Daniela Andrei 1

23.02.2012, 21:16

Foarte bine arata! Aseara am facut si eu! Imi era chiar pofta, nu am mai mancat de mult timp

dakris 1

24.02.2012, 07:55

ma bucur ca ti-am dat o idee, Dya. Eu cand ii intreb pe ai mei: "ce ati vrea sa mai mancati?" imi raspund invariabil "ce vrei tu". Asa ca uitandu-ma pe site-ul asta am mereu idei si nu-i mai intreb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec