In carnea tocata(amestec vita+porc)am pus o mana de orez pe care l-am spalat bine si cele doua albuse batute cu putina sare si piper.Am amestecat bine compozitia dupa care am pus-o in frigider la rece.
Cele 2 galbenuse le frecam cu 2 lg.de otet de la tarhon si le lasam deoparte.
Morcovii ii radem,telina la fel,ceapa tocata marunt,ardeiul si gogosarul cubulete.
Intr-o oala de 4 l punem apa(cam 3 l) si adaugam legumele iar cand fierbe apa cu o ling.luam din compozitia de carne si cu mainile ude formam perisoare pe care la punem in ciorba care clocoteste.Dupa aprox.15 min punem in ciorba o mana de orez bine spalat. Adaugam sare,piper,concentrat de legume dupa gust,iar cand perisoarele sunt fierte(dupa aprox o juma de ora)adaugam otet de pe tarhon,tarhonul taiat marunt,mai lasam un clocot si oprim focul.
Peste cele 2 galbenuse cu otet de la tarhon punem smantana(eu am pus 3 lg.mari de smantana fff groasa de la tara...ca untul)amestecam bine si dregem ciorba.