Se pun la fiert: morcovii, ceapa si canrnacirii.
![](https://2.bp.blogspot.com/_iYwE055LntI/SfBkn7O4IDI/AAAAAAAAAoo/K7kuibzdmfw/s200/P3190055.JPG)
Se prepara perisoarele. Intr-un bol se pune carnea tocata , painea inmuiata in lapte si apoi stoarsa, oul, orezul sare si piper.
![](https://1.bp.blogspot.com/_iYwE055LntI/SfBknsXsmBI/AAAAAAAAAog/aF2pw-nMXM0/s200/P3190057.JPG)
Se amesteca bine si se fac bilute.
Cand fierbe apa se pun in oala si se lasa la fiert 15-20 minute la foc potrivit.
Separat se face rantasul . Se pune intr-o tigaie o lingura de ule si o lingura de faina. se amesteca bine si cand incepe sa se rumenesca se adauga laptele si smantana.
![](https://3.bp.blogspot.com/_iYwE055LntI/SfBkopDOMWI/AAAAAAAAAo4/J856DDTRGR0/s200/P3190064.JPG)
![](https://4.bp.blogspot.com/_iYwE055LntI/SfBko86i00I/AAAAAAAAApA/1cOsjXsMvGA/s200/P3190066.JPG)
Cand perisoarele s-au fiert se adauga rantasul , frunza de dafin, cubul de vegeta , se lasa sa fiarba 2-3 minute , se potriveste de sare si piper iar in ultimul clocot se pune patrunjel tocat.
![](https://1.bp.blogspot.com/_iYwE055LntI/SfBlWZ8ZBBI/AAAAAAAAApI/XU2Kx_HM9YY/s320/P3190071.JPG)
P.S. Ciorba a iesit un pic rosie pentru ca , carnatul ce il folosesc eu are boia ca asa fac spaniolii carnatul. Acum la alegerea fiecaruia poate pune in loc de boiaua din carnat , o lingurita de boia amestecata cu o lingurita de ulei sau un pic de pasta de rosii.