Ciorba de macris

de aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe, 17 Apr 2013 | 9975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g macris
  • 1.5 L apa
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • ulei
  • smantana
  • sare
  • vegeta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de macris:

Ceapa o taiem marunt si o punem intr-o tigaie in care am pus ulei si o lasam pana se inmoaie, apoi adaugam 2 linguri de faina si mai lasam 1 minut sa se caleasca in ulei, apoi punem laptele si lasam pe foc pana cand se ingroasa.

Intre timp, spalam macrisul, daca este prea mare il taiem jumate si rupem cozile de la el. Macrisul il punem la fiert, il fierbem 25-30 de minute, iar spre sfarsit adaugam sosul de lapte, sare si vegeta dupa gust.Daca este prea acra ciorba mai adaugam lapte.Dupa ce am oprit focul adaugam 1 ou batut si cateva linguri de smantana.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de macris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de macris, una dintre cele mai sanatoase ciorbe