Vazut la Simona si facut si eu pentru prima oara. Pot zice ca este buna dar data viitoare o sa o imbunatatesc cu niste afumatura.
Morcovii si albitura se curata si se taie rondele.
Ceapa si prazul se curata si se taie rondele.
Ardeii se curata si se taie cubulete.
Loboda si leurda se curata, se spala si se taie fasii.
Rosiile se taie cubulete.
Intr-o oala mai mare se incinge uleiul si se calesc ceapa, prazul, zarzavatul si ardeiul 3-4 minute.
Se pune apa, vegeta si piper si se fierb legumele 20 de minute.
Se adauga orezul clatit in mai multe ape, loboda, leurda, rosiile si se mai fierbe 15 minute, pana orezul este aproape fiert.
Se adauga pasta de tomate si zeama de varza, cata dorit ipentru acreala, si se mai fierbe 5-10 minute pana este fiert orezul.
Se pune verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.
Se serveste calda sau rece simpla sau cu smantana.
Pofta Buna!