Sunt innebunita dupa ciorbele acrite in toate variantele (cu zeama de varza, bors, lamaie, zarzane), dar varianta cu zarzane mi se pare cea mai gustoasa.
MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane:
Am pus pe foc oala cu apa si, pana incepe sa fiarba, m-am apucat de legume.
Fasolea am spalat-o bine, apoi am rupt-o in bucati mai mici. Ceapa am tocat-o marunt, ardeiul bastonase, morcovul rondele, iar radacinile le-am taiat bucati mai mari.
Am calit putin ceapa, ardeiul si morcovul, apoi am adaugat rosiile taiate cubulete si am mai lasat pe foc 5 min.
Cand apa a inceput sa fiarba, am pus tecile de fasole, radacinile de telina si patrunjel si le-am lasat sa fiarba 10-15 min, pana s-au inmuiat, apoi am adaugat legumele calite, sare, piper, o lingurita de boia dulce si putin cimbru uscat. Le-am mai lasat 10 min pe foc.
La sfarsit, am pus zarzanele, 2 frunze de busuioc, marar si patrunjel tocat si am mai lasat cam 5 min pe foc, pana zarzanele au devenit moi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane" nu uita sa-i faci un review.