Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane

de -Licurici- in Supe, 8 Iun 2015 | 4514 vizualizari

 

Sunt innebunita dupa ciorbele acrite in toate variantele (cu zeama de varza, bors, lamaie, zarzane), dar varianta cu zarzane mi se pare cea mai gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de fasole verde
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ardei galben
  • o radacina de patrunjel
  • o bucata de radacina de telina
  • 4 rosii
  • un castron de zarzane
  • sare, piper, boia, cimbru, busuioc
  • patrunjel verde si marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane:

  • Am pus pe foc oala cu apa si, pana incepe sa fiarba, m-am apucat de legume.
  • Fasolea am spalat-o bine, apoi am rupt-o in bucati mai mici. Ceapa am tocat-o marunt, ardeiul bastonase, morcovul rondele, iar radacinile le-am taiat bucati mai mari.
  • Am calit putin ceapa, ardeiul si morcovul, apoi am adaugat rosiile taiate cubulete si am mai lasat pe foc 5 min.
  • Cand apa a inceput sa fiarba, am pus tecile de fasole, radacinile de telina si patrunjel si le-am lasat sa fiarba 10-15 min, pana s-au inmuiat, apoi am adaugat legumele calite, sare, piper, o lingurita de boia dulce si putin cimbru uscat. Le-am mai lasat 10 min pe foc.
  • La sfarsit, am pus zarzanele, 2 frunze de busuioc, marar si patrunjel tocat si am mai lasat cam 5 min pe foc, pana zarzanele au devenit moi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gulie cu cartofi