Ciorba de fasole verde

de Corinuta in Ciorbe, 4 Oct 2010 | 3966 vizualizari

 

Ideea mi-a dat-o Nadina, reteta difera ptr ca eu nu folosesc bors:)

 

INGREDIENTE

  • 800 g fasole 
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 400 ml suc de rosii
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde:

Se spala fasolea, se curata de codite si se taie dupa preferinte. Se opareste cateva minute in apa cu sare, apoi se strecoara.

Ceapa se curata si se toaca, morcovii si pastarnacul se curata si se dau pe razatoarea mare. Ardeiul se spala, se curata si se taie cuburi. Se calesc toate legumele in ulei cateva minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga 3 litri de apa si se lasa sa fiarba.

Se adauga fasolea cand legumele sunt fierte de jumatate. Cand fasolea s-a inmuiat se adauga sucul de rosii si se condimenteaza ciorba. Se mai lasa sa fiarba vreo 5 minute, apoi se ia de pe foc.

La servire se poate adauga smantana sau verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca de pui