Ciorba de fasole in pita

de Mama_Lizica in Supe/Ciorbe, 10 Ian 2010 | 9750 vizualizari

 

In restaurantele din Ardeal am poftit la ciorba in pita, insa, pentru ca eu nu mananc carne, am ramas cu pofta si cu gandul de a-mi face acasa. Pentru prima oara am gatit fasole; desi am fiert la ea pana mi-a iesit abur pe urechi, a meritat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 1 fir praz
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 cutie rosii la conserva
  • 2 morcovi mari
  • 1 pita (chifla mai marisoara)
  • sare, busuioc, oregano
  • 2-3 foi dafin, 1 mana de leustean
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in pita:

Alegi fasolea de seara si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata arunci apa, speli fasolea in cateva ape, apoi o pui la fiert in apa cu sare. Fierbi si fierbi si fierbi, iar cand boabele incep sa se inmoaie, cureti ceapa, morcovul si prazul, le tai cubulete si le pui la calit in uleiul incins. Adaugi sare, oregano si busuioc si, cand ceapa devine sticloasa, le iei de pe foc si le adaugi in ciorba. Lasi sa fiarba 10 minute, apoi adaugi si rosiile maruntite, impreuna cu sosul din conserva si frunzele de dafin. Mai lasi cateva minute si opresti focul, apoi adaugi leusteanul maruntit. Poti sa o servesti in varianta clasica, alaturi de ardei iuti sau in pita. Pentru aceasta din urma varianta, faci un capac pitei, ii scobesti miezul, lasand cam 1,5 cm de miez si dai la cuptor 10 minute, ca sa se intareasca putin coaja. Pui ciorba in pita doar in momentul servirii si acoperi cu "capacul" de coaja.

TIPS-URI

1

Busuiocul in ciorba de fasole diminueaza flatulenta.

2

Eu prefer pita neagra si cu seminte si condimente, are o aroma aparte.

3

Pentru ciorba, alege fasolea cu boabe mai mici; chiar daca nu e asa aspectuoasa, cele mari de import nu sunt bune - fierb greu si li se umfla coaja, care se si desprinde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in pita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

13.01.2010, 01:15

in Ardeal se poate pune smantana pe orice , chiar pe pita [paine] , iti spun din proprie experienta, e viciul meu secret

Irina 1

19.01.2010, 19:11

Excelenta ciorba si arata nemaipomenit! Am mancat si eu o singura data intr-un restaurant in Sighisoara.

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 10:52

super ideea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
ciorba de omleta