Ciorba de fasole (II)

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 23 Mai 2011 | 4727 vizualizari

 

Nu mai mancasem de mult ciorbita de fasole, fapt pentru care am profitat de prospetimea legumelor ,,, am savurat-o rece cu un fir de ceapa verde,,,

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe albe
  • o ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia,
  • 2 morcovi
  • 2 rosii decojite
  • 1 l bors
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura de loboda
  • 2-3 frunze de stevie verde
  • sare/delikat dupa gust
  • 2 linguri cu bulion de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole (II):

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre sfarsit, adaugam si borsul. Este gata si il putem servi dupa ce a dat in clocot, cand presaram deasupra cimbrul, loboda, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot adauga si cateva fire de tarhon

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (II)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi acrita cu bors