Cea mai buna ciorba de fasole pe care am mancat-o pana acum! Si asta datorita combinarii unor verdeturi foarte aromate si potrivite ciorbelor, in general, dar si datorita gustului de afumatura. Incercati-o! Sigur va va placea! Am primit numeroase laude la adresa ei , iar sotul meu imi cere sa o fac cat mai des.
Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand putina sare. Facem operatiunea asta ca sa nu avem probleme cu digestia. Dupa ce punem a doua oara la fiert fasolea, punem la foc o alta oala cu apa, iar cand aceasta fierbe, se adauga ciolanul afumat, taiat bucatele mai mari, impreuna cu morcovii intregi si cepele tocate, la foc mic. Cand fasolea e fiarta, o luam cu o paleta si o punem in oala cu carne. Adaugam sare si piper, dupa gust+ vegeta. Mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi stingem focul. Smantana o frecam cu galbenusul si o adaugam treptat ciorbei, amestecand usor.Tocam foarte marunt verdeata si o punem in oala. Servim cu ceapa verde sau ardei iute si multa pofta, dupa care mai servim o tura, ca nu ne vom satura cu una...:))