Ciorba de fasole boabe cu legume

de Cris2711 in Ciorbe, 4 Apr 2015 | 6263 vizualizari

 

Dorul de o ciorbita de fasole boabe mancata cu paine proaspata si ceapa verde mi-a dat de lucru. Tare buna a iesit. Carnea de vita am fiert-o in ciorba pana s-a desprins de pe os,apoi am adaugat-o la sarmale:D

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr. fasole boabe
  • 1 bucata carne de vita-300 gr.
  • 2 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 1 patrunjel-radacina
  • 1 telina-radacina
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 3-4 rosii pisate in suc propriu
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • frunze de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu legume:

Fasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore.

A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe.

Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat.

Apoi intr-o oala de 8 l am calit ceapa, tocata marunt ,in ulei de masline.

Am adaugat apa,circa 6 l.

Legumele se taie dupa preferinta.

Cand a inceput sa fiarba am adaugat carnea de vita,legumele,condimentele,sarea si piperul.

Am lasat sa fiarba pana a fost carnea frageda.

La sfarsit am adaugat si frunzele de patrunjel tocate marunt.

Se serveste calda cu o paine proaspata si ceapa.

Eu am ales ceapa verde.

 

 

TIPS-URI

1

Este important sa se lase fasolea boabe la inmuiat de pe o zi pe alta.

2

Se serveste cu ceapa frecata cu putina sare si ulei.

3

Este buna si de post-fara carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca