Dorul de o ciorbita de fasole boabe mancata cu paine proaspata si ceapa verde mi-a dat de lucru. Tare buna a iesit. Carnea de vita am fiert-o in ciorba pana s-a desprins de pe os,apoi am adaugat-o la sarmale:D
Fasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore.
A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe.
Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat.
Apoi intr-o oala de 8 l am calit ceapa, tocata marunt ,in ulei de masline.
Am adaugat apa,circa 6 l.
Legumele se taie dupa preferinta.
Cand a inceput sa fiarba am adaugat carnea de vita,legumele,condimentele,sarea si piperul.
Am lasat sa fiarba pana a fost carnea frageda.
La sfarsit am adaugat si frunzele de patrunjel tocate marunt.
Se serveste calda cu o paine proaspata si ceapa.
Eu am ales ceapa verde.
1
Este important sa se lase fasolea boabe la inmuiat de pe o zi pe alta.
2
Se serveste cu ceapa frecata cu putina sare si ulei.
3
Este buna si de post-fara carne.