Ciorba de fasole boabe cu afumatura

de Corinuta in Ciorbe, 31 Aug 2013 | 7053 vizualizari

 

E tare buna daca va place o mancare consistenta. Eu pentru sotul meu, care e fan fasole, gatesc cu drag asemenea mancaruri, chiar daca de multe ori nici nu le gust. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole boabe
  • 500 g sunculita afumata
  • 1-2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 4-5 linguri ulei
  • 6-8 foi de dafin
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu afumatura:

Fasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata.

Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori.

Se taie sunca felii groase cam de un deget si se adauga in oala cu fasole impreuna cu foile de dafin.

Ceapa, morcovii si ardeiul se curata si se toaca cubulete. Se pune uleiul intr-o tigaie si se calesc legumele cateva minute, apoi se aduga la fasole.

Se condimenteaza cu sare si piper si se ia de pe foc cand sunt toate fierte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ciorba se poate acri cu cateva linguri de otet sau zeama de lamaie, sau cu bors

2

inainte de a o lua de pe foc, se poate adauga verdeata tocata, patrunjel de exemplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole servita in paine