Ciorba de fasole

de Irina in Ciorbe, 2 Dec 2011 | 14855 vizualizari

 

Ca tot suntem in postul Craciunului am pentru voi o ciorba de fasole buna, buna.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 kg fasole boabe
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura verdeata(patrunjel, tarhon)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore.

Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa, morcovii si mai spre final gogosarul. Se sareaza, se pipereaza si se se adauga rosiile.

La final, se toarna putin ulei pe deasupra, ciorba de fasole va avea un aspect mai placut  . Se adauga borsul si se mai lasa ciorba de fasole  putin la foc. Dupa ce se opreste, se toaca verdeata marunt si se presara pe deasupra. 

Se mananca cu pofta, cu paine facuta in casa, o ceapa sanatoasa si o tuica mica. Sa ne treaca raceala care ne-a intrat in oase, servind o ciorba de fasole gustoasa.

TIPS-URI

1

daca va place tarhonul adaugati o crenguta in ciorba de fasole la finalul fierberii, ii da o savoare deosebita

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca