Ciorba de cartofi cu bacon

de Bucataria_lui_Tavi in Ciorbe, 4 Iun 2010 | 8744 vizualizari

 

Chiar simteam nevoia de o ciorbita, mai ales dupa o zi incarcata, cum a fost cea de azi. Asa ca m-am adunat de pe drumuri si am pregatit o ciorba de cartofi cu bacon. Este o reteta cu specific ardelenesc, "mostenita" ca sa zic asa de la o oradeanca veritabila, verisoara sotiei mele.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 6 cartofi;
  • 1 ceapa, tocata marunt;
  • 2 morcovi, tocati marunt;
  • 200 g de bacon, taiat cuburi;
  • 1 lingura patrunjel, proaspat sau uscat, tocat;
  • 1/2 lingurita chimen;
  • 400 g de smantana;
  • 1 lingura "Delikat", de legume;
  • 2-3 linguri ulei;
  • sare dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu bacon:

Pregatire ingrediente: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i cuburi. Peste cartofii curatati puneti apa, pentru a nu se inchide la culoare. Taiati baconul cuburi, tocati ceapa si morcovii marunt si puteti incepe prepararea.

Preparare ciorba de cartofi cu bacon: Puneti intr-o oala 2-3 linguri de ulei si adaugati baconul. Lasati sa se rumeneasca, la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand baconul incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata si lasati sa se rumeneasca. Amestecati din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Cand ceapa a devenit translucida, adaugati si morcovul tocat si lasati la rumenit inca un minut amestecand periodic. Adaugati 2 litri de apa si lasati la fiert.

Cat fierb legumele pregatiti restul ingredientelor. Puneti patrunjelul tocat, chimenul si "Delikat-ul", intr-o farfurioara.

Turnati smantana intr-un bol suficient de mare, asa incat sa puteti prepara in final sosul pentru ciorba.

Dupa ce au fiert legumele, adaugati "Delikat-ul" si cartofii in oala si lasati sa fiarba aproximativ 20 de minute. Incercati cartofii si, daca sunt fierti, potriviti de sare, adaugati chimenul si patrunjelul, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca 30 de minute.

Dupa 30 de minute preparati sosul: Adaugati zeama din ciorba in smantana, putin cate putin, si amestecati permanent pentru a se omogeniza, pana cand sosul devine de consistenta laptelui (si la o temperatura cat mai apropiata de cea a ciorbei).
Sosul astfel obtinut, il turnati la loc in oala, amestecand permanent, pana se omogenizeaza. In acest moment ciorba este gata si se poate servi, cu paine prajita.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Bucataria_lui_Tavi 1

05.06.2010, 14:20

multumesc vera! facem schimb, eu cu ciorba tu cu pestele

Bucataras Medi 1

07.06.2010, 10:12

dau si eu peste pentru o portie de ciorba...............buna trebuie sa mai fie..................5 furcu...........

DIANA B 1

10.11.2010, 14:36

maine asa ceva voi gati , doar c-o voi face mai aproape de gustul moldovenesc , fara chimen si cu putin bors de putina
FAVORITA si hai ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu corcoduse