Ciorba de dovlecel

de Ancutsa in , 11 Iul 2018 | 2866 vizualizari

 

Ciorba de dovlecel. Pentru ca nu am avut la indemana decat putin patrunjel proaspat, am incercat cu ocazia aceasta si ierburile de gradina de la Delikat.
 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba uscata;
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • sare, dupa gust
  • 250 g rosii la conserva
  • 2 maini de fidea
  • 500 ml bors
  • 1 lingura de ierburi de gradina Delikat
  • o mana de patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

 

Se calesc ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mica si ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga un castronel cu rosii (eu am avut rosii de la conserva), dovlecelul curatat de coaja si taiat bucati mai mari. Se calesc impreuna cam 5 minute.

Se completeaza oala cu apa si se lasa sa fiarba cam 20 de minute, apoi se adauga cam 2 maini de fidea.

Dupa 10 minute se acreste cu bors, dupa gust (eu am pus 500 ml de bors la o oala de ciorba de 3 litri). Se mai lasa un pic sa fiarba, se ia focul si se pune o lingura cu ierburi de gradina, dar si patrunjel proaspat tocat marunt.

Se poate servi cu ardei iute.

 

Timp total de pregatire: aprox 40 de minute

Portii: 8

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/ciorba-de-dovlecel.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]