O ciorba foarte gustoasa.
"Reteta romaneasca"
Pentru taietei:
Punem carnea de curcan la fiert impreuna cu ceapa tocata cubulete si o lasam 25-30 de min. Adaugam pastarnacul taiat rondele, cartofii taiati cuburi, stevia ( eu am avut congelata) si rosiile pasate si lasam in continuare la fiert. Pregatim si taieteii din ou cu cele 5 linguri de faina. Aluatul nu este moale si nici lipicios.
Presaram faina pe blatul de lucru si deasupra alatului si il intindem intr-o foaie cat putem de subtire. Rulam foaia intinsa si taiem cat se poate de subtiri taieteii. Ii rasfiram si ii punem in ciorba la fiert.
Cand sunt si taieteii fierti, adaugam si leusteanul tocat.
1
Taieteii se taie cat mai subtir caci se vor umfla.
2
Pentru a fierbe mai repede carea de curcan, daca este nevoie, adaugati 1 lingurita de zahar.