Recunosc! O singură dată mi-am mai încercat norocul cu ceva de genul, dar a fost un eșec total. :))) S-a întâmplat cu mulți ani în urmă, poate de-aia. :))
Nu contează! Eu, mare devoratoare de pește, am încercat iar. Și-am reușit! :))) Sincer, e cea mai bună ciorbă de pește pe care am savurat-o vreodată. Dăniloiu a confirmat. :))
Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o farfurie ( se strecoară supa dacă e cazul ).
Ardeiul l-am tăiat cuburi, ceapa verde și usturoiul julièn, iar restul legumelor le-am ras pe răzătoarea mare. Pe toate le-am aruncat în supa de pește. :) Am adăugat foaia de dafin și le-am lăsat să fiarbă aproximativ o oră.
Într-un castron am amestecat smântâna împreună cu gălbenușul și piperul. Am răsturnat compoziția în ciorbă, am adăugat bucățile fierte de pește și-am lăsat-o să dea în clocot. Am acrit-o și-am presărat pătrunjelul tocat.
E delicioasă! De azi înainte, cu siguranță voi mai pregăti această ciorbă! :)