E sezonul afumaturilor, asadar si prin urmare am pus de-o ciorba cu de toate.......ca e sau nu reteta romaneasca habar nu am, dar o trec la concurs ''reteta romaneasca''.....:D
Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o.
Cat timp coastele erau la fiert, am curatat zarzavatul si l-am taiat, ceapa am taiat-o marunt, morcovul, pastarnacul si ardeiul le-am taiat cubulete mici. Am decojit rosiile si le-am taiat cubulete mici. Dupa ce carnea a fiert si am luat spuma, am adaugat zarzavatul, mai putin rosiile si am lasat sa mai fiarba cca. 20 min la foc domol, apoi am adaugat si rosiile si am lasat sa mai fiarba cca 10 min. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare, n-a fost cazul, au avut suficienta sare costele afumate.
Am tras oala de pe foc, separat am batut un ou cu otet (otet punem cat vrem de acra ciorba), apoi am adaugat 2-3 polonice de zeama, am batut bine si am turnat totul in cratita cu ciorba. Cam asta-i toata filozofia, astept marii filozofi sa-mi spuna ca nu asa se face o ciorba, am chef de discutii filozofice.......:))))))