Ciorba de ciuperci

de Valclaudia in Ciorbe, 24 Iun 2013 | 3553 vizualizari

 

cand prepar ciorba asta folosesc intotdeauana ciuperci foarte inchise la culoare

 

INGREDIENTE

  • 3 sau 4 l apa
  • 700 gr ciuperci inchise la culoare
  • 5 catei de usturoi tocati marunt
  • 5 linguri de ulei
  • 5 rosii mari (date pe razatoare)
  • frunzele de la o ceapa verde (tocate)
  • sare si piper dupa gust
  • marar si patrunjel verde

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci:

Curatam si spalam ciupercile, le taiem la marimea dorita (atat coditele cat si palariutele).

Curatam,spalam, tocam usturoiul, il calim in ulei 2 minute si adaugam ciupercile.Saram, piperam ciupercile sa-si lase zeama, le calim usor 5 minute si adaugam rosiile date pe razatoare. Mai calim inca 10 minute, completam cu apa si lasam ciorba sa fiarba la foc potrivit cca 40 min.

Stingem focul si la final adaugam verdeata tocata marunt (ceapa verde, patrunjel si marar). Acoperim cu un capac sa se intrepatrunda aromele si dupa inca 5 minute putem portiona ciorba in farfurii pentru toti membrii familiei care sigur vor sta prin preajma datorita mirosului imbietor al acestei ciorbite grozave!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate servi si cu smantana dar neaparat cu ardei iute ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci (2)