Ciorba de carne de porc cu legume

de cristeena20 in Ciorbe, 19 Oct 2014 | 7523 vizualizari

 

Imi plac ciorbele de orice fel, iar secretul este sa folosim cat mai multe legume si carnea folosita. De data aceasta am facut cu carne de porc si a iesit delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr pulpa de porc
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • o bucata de praz
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras verde; 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 conopida
  • 2-3 cartofi medii
  • o bucata de varza (cca 1/8)
  • o cana de mazare din conserva sau proaspata
  • sare, piper alb, ardei iute
  • 1 cutie smantana grasa
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura plina de otet
  • 1 pumn orez
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de carne de porc cu legume:

Carnea o taiem cubulete si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot luam spuna care se formeaza deasupra. Apoi adaugam sare. 

Pregatim legumele. Morcovii si patrunjelul se curata si se taie cubulete. Ardeiul se taie si el cubulete. Ceapa se taie marunt si prazul se taie felii subtiri. Le adaugam pe toate in oala. 

Conopida se spala si se desface buchetele mici. Dovlecelul se curata de coaja si se taie si el cubulete. Varza se taie fideluta. Adaugam si aceste legume in oala. La final punem cartofii taiati si ei cubulete.

Lasam sa fiarba toate pana legumele se inmoaie. Adaugam orezul si mai lasam cca 5 minute la foc mic.Tocam fin un ardei iute din borcan (sau jumatate, dupa preferinta)

Smantana o amestecam cu galbenusul de ou bine si turnam din supa fierbinte, amestecand cu un tel cu grija, sa nu se branzeasca. Apoi turnam in oala cu ciorba, amestecand si reducand focul. Punem piper alb macinat si otet dupa gust. Stingem focul si tocam patrunjelul verde proaspat si il punem la ciorba. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de carne de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba dupa taierea porcului