Ciorba de burta

de bucatariamea in Supe/Ciorbe, 21 Iul 2010 | 7381 vizualizari

 

Cu toate ca nu-mi place carnea de vita,dar aceasta ciorba o savurez oricind cu mare placere.Multa lume zice ca este greu de facut(intr-adevar trebuie fiert mult la ea),dar merita tot efortul.Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

INGREDIENTE

 

  • 1 kg. burta de vita
  • 1 kg. oase de vita(rasol)
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 1 telina radacina
  • 2-3 buc.radacina de patrunjel
  • 5-6 galbenusuri
  • usturoi
  • smintina
  • ardei iute
  • sare
  • piper
  • otet
  • 2-3 frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura de sare si apa cit sa acopere bine oasele si burta.Se pune la fiert la foc mic pina se desprinde carnea de os.Se scot oasele,se ia carnea de pe ele si punem carnea in oala.Se adauga legumele intregi(bineinteles curatate) ,citeva boabe de piper,2-3 frunze de dafin si se mai lasa sa fiarba inca vreo 30 minute.Scoatem legumele cu o spumiera,dupa care adaugam usturoi dupa gust.Galbenusurile se freaca bine cu smintina,turnam putina zeama peste ele,stingem focul si punem dresura in oala amestecindu-se foarte incet.Servim ciorba cu ardei iute,smintina si otet dupa gust

.POFTA BUNA!
PS.....Eu dupa ce scot legumele le tai cubulete si le pun inapoi in oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Teo 1

21.07.2010, 22:41

e preferata familiei mele !

Julie 1

21.07.2010, 22:59

Mmmm!Delicioasa ciorbica de burta!

ana 1

21.07.2010, 23:05

Imi place ciorbita de burta ,noi o imbogatim cu smantana

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon