Ciorba de burta

de lilik in Ciorbe, 21 Aug 2012 | 12626 vizualizari

 

Una dintre cele mai bune si mai cunoscute ciorbe este, bineinteles, ciorba de burta. Preparata corect va da gust pranzurilor dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita curatata
  • 1 os de vita
  • 1 adidas de porc
  • 1 borcan de gogosari in otet de 400 gr
  • 3 morcovi
  • boabe de piper
  • sare
  • 10 galbenusuri
  • 300 gr smantana
  • 4-5 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem burta intr-un vas cu apa rece si 2-3 lamai taiate felii si punem in frigider 1-2 ore,dupa care o limpezim bine.

Taiem burta bucati cat palma si o punem impreuna cu adidasul de porc,osul de vita,morcovii curatati ,intregi,1 lingura buna de sare intr-o oala incapatoare si acoperim cu apa rece (daca folosim o oala de 10 litri punem 8 litri de apa),apoi punem la fiert.

Lasam sa fiarba ciorba de burta la foc mic 3-4 ore bune(pana zeama are culoarea laptelui).Cand burta e fiarta,strecuram zeama,pe care o pastram, si indepartam morcovii,piperul,osul de vita si adidasul de porc,apoi lasam burta sa se racoreasca putin,dupa care o taiem fasiute.

Punem zeama din nou la fiert impreuna cu fasiutele de burta si gogosarii taiati julienne.

Dupa ce au fiert impreuna 10-15 minute,batem cele 10 galbenusuri cu smantana si adaugam treptat ciorba de burta din oala ca sa subtiem si cand obtinem o compozitie lichida si omogena punem in oala,care fierbe inca la foc mic si mai lasam sa dea cateva clocote(5-10 minute),apoi dam de pe foc.

Pisam usturoiul si il diluam cu putina apa rece.La 15-20 de minute dupa ce am dat ciorba de burta deoparte de pe foc punem mujdeiul si potrivim de sare.

Servim ciorba de burta fierbinte cu ardei iute si dreasa dupa placul fiecaruia cu otet si cu smantana.

 

 

TIPS-URI

1

pentru dres ciorba de burta puteti folosi mai putine(6-8) galbenusuri,depinde cat va place de consistenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta dobrogeana