Este o reteta cunoscuta si ...zic eu ....nu prea complicata....dar adorata de membrii familiei....
Se pune la fiert burta si rasolul cca 1 ora si 1/2, dupa care se-ncearca burta daca a fiert , iar in cazul in care nu intra furculita cu usurinta in ea se continua fierberea adaugandu-se si legumele (ceapa,morcov, patrunjel, telina) Dupa inca 1/2 ora se scoate burta si rasolul si de asemenea legumele.
Burta se taie fasii iar carnea de pe rasol se desprinde de pe os si se lasa (ori nu) in ciorba.Legumele se paseaza si se adauga piureul in ciorba. Separat se fierbe borsul si se adauga in ciorba aflata pe foc ,apoi otetul si se inchide aragazul.Se potriveste de sare (eu pun vegeta)
Se face mujdeiul si se adauga (strecurat) in ciorba si in final se drege ciorba cu smantana desfacuta in cateva linguri de ciorba.Pofta buna!