Ciorba cu varza de Bruxelles

de adnas54 in Supe/Ciorbe, 6 Apr 2010 | 14112 vizualizari

 

Rasfoind Clik! Pofta buna, ultimul numar, am vazut o reteta cu varza de Bruxelles, care mie imi place foarte mult. Eu o folosesc drept garnitura la multe preparate. Dar ciorba nu am facut inca. Deci... cu mici modificari, m-am pus pe bucatarit.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. varza de Bruxelles congelate
  • praz taiat rondele + o ceapa rosie
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi + 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina mica
  • 300 ml bors
  • 2 galbenusuri + 3 linguri smantana
  • 1 lingura pudra de legume deshidratate
  • 1 lingurita condiment bors magic
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu varza de Bruxelles:

Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga alaturi de celelate legume, si se mai calesc cateva minute. Separat se pune la fiert cca. 1,5 litri de apa impreuna cu lingura de legume dezhidratate. Borsul se fierbe, se spumeaza si se strecoara.

Cand legumele sunt aurite se adauga borsul, completand cu zeama de legune calda, cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba. Cand au fiert, se completeaza cu restul de zeama si se asezoneaza cu o lingurita de bors magic, care ii da o aroma placuta.
Separat intr-un bol se freaca galbenusele cu smantana, adaugand treptat cate un polonic de ciorba ca sa nu se taie ouale. Se continua pana cand smantana ajunge la temperatura ciorbei. Se ia oala de pe foc si se adauga smantana si patrunjelul tocat marunt.  
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Adinuta 1

08.04.2010, 23:27

in ciorba nici eu n-am incercat, m-ai facut curioasa

ela 1

08.04.2010, 23:35

exista la noi legume congelate de la hortex care au in ele si varza de br cu care fac mereu ciorba,sotului meu ii place f mult

mihaelar63 1

10.04.2010, 16:09

felicitari , eu am facut dar cu rosii dar poftesc si cu smantana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de loboda cu perisoare