Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Când mai ai doar trei bucăţi de filé de peşte în congelator şi nu ai chef să umpli casa cu fum şi miros de prăjit, o alternativă delicioasă este ciorba de faţă.
Am scos peştele din congelator, l-am lăsat să se decongeleze, am „pescuit” cu penseta ultimele oase rămase în filé şi l-am tocat în robotul de bucătărie împreună cu 2 fire de ceapă verde şi nişte pătrunjel verde.
Carnea tocată am amestecat-o cu un ou, 2 linguri de orez (fiert câteva minute, scurs şi limpezit în apă rece), 2 linguri de făină, sare şi piper. Din amestec am modelat perişoarele.
Separat, morcovii, ceapa şi ţelina tocate le-am călit în puţin ulei, am adăugat apă şi le-am lăsat să fiarbă, apoi am adăugat restul de orez spălat şi cartofii tăiaţi cuburi.
Când cartofii sunt aproape fierţi, am pus cu o lingură perişoarele în ciorbă, roşiile din conservă şi le-am mai lăsat la fiert aproximativ 5-7 minute (peştele fierbe repede).
Ciorba am acrit-o cu zeamă de ardei iute murat.
Am tocat o mână mare de leuştean şi pătrunjel verde pe care le-am adăugat în ciorbă. Am pus sare şi piper şi am păpat-o cu smântână şi ardei iute. Un deliciu!!!
Să aveţi poftă bună!!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola