Ciorba cu arome si culori tomnatice

de Constelatialeu in Ciorbe, 19 Sep 2018 | 4535 vizualizari

 

Eu cand am pofte, pai am, nu ma incurc.....si uite pofta ce-am poftit...achizitionasem de la Festivalul Cascavelei de la Valea Doftanei niste carnaciori de oaie, subtiri, uscati si un pic mai piscatori si, ce mi-am zis, astia merg la fix intr-o ciorba de fasole boabe...zis si facut.....acum sunt plina, abia mai pot sa scriu reteta....emoticon rostogolindu-se si facand flotari.....:D

 

INGREDIENTE

  • cca 450 g fasole boabe alba ( de anul asta...prospatura)
  • cca 200 g carnati de oaie subtiri, uscati si un pic piscatori ( bestiala iuteala aia-n ciorba)
  • 2 morcovi nici prea mici nici prea mari
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 3 ardei rosii
  • 3 cepe rosii mai mari
  • sare dupa gust
  • cca 60 ml ulei
  • apa cca 3 l
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu arome si culori tomnatice:

Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori.

Separat curatam toate legumele. Ceapa o taiem marunt, morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ardeiul le taiem cubulete mici. Punem in tigaia wok toate legumele, presaram un pic de sare si adaugam uleiul, punem pe foc mic si calim cca 15 min. Dupa ce am calit legumele, le rasturnam in oala cu fasole fiarta, adaugam si carnatul taiat rondele si lasam sa fiarba cca. 20 min la foc mic, daca mai este nevoie, mai adaugam sare, nu a fost nevoie pentru ca si-a lasat si carnatul din sare.

Am servit cu pofta langa o cana cu must si niste gogosari in sos.

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu arome si culori tomnatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]