Tare buna acesta ciorbita, as zice ca este printre preferatele mele. Am tot vazut acesta reteta pe la voi si am cautat si pe internet si m-am hotarat sa o probez si eu si nu-mi pare rau. Baietii mei au cerut cate doua portii .:D La noi in zona se acreste cu bors, boabe de struguri, otet, lamaie, dar si acesta varianta este super buna.
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta.
Scarita o spalam bine cu apa calda.
Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita portinonata si lasam inca 3 minute sa se caleasca.
Adaugam apa 1,5 litri si lasam sa fiarba si spumuim daca e cazul. Adaugam cartoful.
Dupa ce legumele si carnea sunt patrunse adugam : boiaua de ardei, pasta de tomate si un pic de cimbru si piper.
Zeama de varza se fierbe separat si se adauga dupa gultul fiecaruia. Potrivim de gust si mai fierbem inca 5 minute.
La sfarsit se pune verdeata tocata fin.
1
sarea se adauga in functie de cat de sarata este zeama de varza