Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat

de diana_k in Dulciuri, 14 Oct 2013 | 5937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar
  • 150 ml apa
  • 250 g lapte praf
  • 125 g unt sau margarina
  • 100 g orez expandat
  • 100 g merisoare uscate
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat:

Zaharul si apa le punem la fiert pana obtinem un sirop gros. Se face proba unei picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece, daca isi mentine forma inseamna ca  siropul este gata, daca se dizolva mai este necesar sa fierbem siropul 2-3 minute.

Adaugam untul sau margarina si amestecam usor pentru a se topi complet.

Oprim focul si turnam laptele praf  tot odata! Amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.

Punem jumatate din orez expandat si merisoare, amestecam usor si turnam compozitia in tava.

Presaram restul de orez si merisoare si apasam usor sa intre in crema.

Lasam sa se raceasca complet si sa se intareasca ciocolata apoi o putem taia patratele. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa