In primul rand se pregateste o tava mare de 28/38cm pe care o tapetam cu foaie alimtara sau pur si simplu cu o punga taiata. Se face un sirop gros din apa si zahar. Se fierbe pana se ingroasa si bolboroseste bine.
Pentru a fi siguri ca este suficient de legat se picura putin sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca se formeaza bobite si nu se dizolva in apa insemna ca este gata. O alta metoda este urmatoarea: se picura putin sirop pe o farfurioara, daca bobita sta teapana si nu se prelinge siropul este gata...daca nu se mai fierbe putin.
Deci cand siropul este bine legat se pune untul sau margarina (eu am folosit rama) si se lasa la foc mic pana acesta se dizolv, punem si zaharul vanilat.. Se tragem oala de pe foc si se toarna laptele praf tot odata.
Se ameteca rapid...eu folosesc mixerul pregatit din timp. Compozitia se toarna rapid in tava si se presara fisticul si alunele.
Se lasa la rece sau in camara cateva ore bune pana se intareste ciocolata.