O amintire foarte plăcută şi dulce din copilărie este şi ciocolata de casă ♥.Era bătaie atunci când ne făcea mama şi nu aveam răbdare să o lăsăm la rece nici măcar un pic:D. Acum, o pregătim şi noi fie cu alune, nuci, stafide, caju sau pur şi simplu simplă.Şi deşi am făcut-o de câteva ori până acum, niciodată nu am reuşit să facem şi poze….se termină de cum o scoatem din tavă:)). Ştim cu toţii cât este de bună şi credem că merită să uităm câteva minute de calorii şi să savurăm măcar o bucăţică,nu-i aşa? Sa ne bucuram impreuna de ciocolata de casa cu gust de copilarie….
1.Amestecaţi laptele praf şi pudra de cacao şi treceţi-le prin sită.
2.Puneţi pe foc apa şi zahărul până se topeşte. Fierbeţi aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop.Opriţi focul şi adăugaţi şi untul tăiat cubuleţe.Amestecaţi până se topeşte.
3.Adăugaţi amestecul de lapte praf şi pudra de cacao şi amestecaţi repede. La sfârşit adăugaţi caju-ul rumenit puţin în cuptor şi rom (doar dacă vă place:P).
4.Turnaţi compozitia într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu unt. Se dă la rece minim 6 ore…..şi gata.Ciocolata este gata ♥. Se taie in bucati/forme dupa cum doriti.Se poate pastra la temperatura camerei sau la frigider.Oricum, nu rezista mai mult de o zi!