Prea cald pentru a sta in bucatarie, totusi zilele trecute am dat peste o punga cu lapte praf care ar fi expirat in scurt timp si n-am vrut sa ajung sa o arunc astfel ca l-am transformat in cea mai buna ciocolata de casa. O ciocolata de casa pe care n-o puteam suferi in copilarie cand ne facea mama...dar in timp am revenit la sentimente mai bune.
Sa trecem deci la reteta.
Apa + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea. Se adauga cacao si se amesteca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi laptele praf cernut si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel sau cu o lingura. Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie alimentara. Se pun deasupra alunele prajite si decojite (pe cat se poate). Se pune ciocolata in frigider peste noapte pana se intareste. Apoi se taie in patratele mai mari sau mai mici, dupa preferinta.
Buna si usor cremoasa si lipicioasa, desi as fi vrut sa fie mai uscata si mai tare. Pe maine se va mai intari (daca mai ramane).